10/21/2011

Συστατικά για ένα καλό Σαββατοκύριακο


Παρασκευή σήμερα και παρότι είμαστε ακόμα στην δουλειά, η σκέψη ότι σε λίγο έρχεται Σαββατοκύριακο, μας δίνει αισιοδοξία και μας φτιάχνει την διάθεση. Κι όμως... πόσες φορές δεν μας έχει συμβεί να τελειώνει το Σαββατοκύριακο αφήνωντας μια απογοήτευση πίσω του; Πόσες φορές δεν μας έχει συμβεί Κυριακή απόγευμα να παρακαλάμε να φτάσει το πρωινό της Δευτέρας  για να πάμε πίσω στην δουλειά;

'Oμως οι εποχές είναι δύσκολες και δρουν εξαντλητικά στην ψυχολογία των περισσοτέρων από εμάς. Συνεπώς, οι ευκαιρίες για ξεκούραση, σωματική και ψυχολογική πρέπει να αξιοποιούνται στο μέγιστο δυνατό έτσι ωστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε λοιπόν έτσι ώστε αυτό το Σαββατοκύριακο (αλλά και όλα τα υπόλοιπα) να μας αφήσει το όφελος που επιθυμούμε;

Πρώτα από όλα να κλείσουμε τον υπολογιστή  και  να βγούμε έξω από το σπίτι. Ας κανονίσουμε να συναντηθούμε με ανθρώπους που φέρουν θετική ενέργεια. Αυτό έχει θαυματουργά αποτελέσματα στην διάθεση μας και οι έρευνες έδειξαν οτι ωφελεί άμεσα και την υγεία μας!


Στην συνέχεια καλό είναι να κάνουμε κάτι το οποίο θα απασχολήσει το μυαλό μας με έναν διαφορετικό τρόπο. Αυτό θα μας δώσει απόσταση από τα προβλήματα μας και θα μας κάνει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίλυση τους. Πεζοπορίες, βραδυνές έξοδοι, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ποδηλατικές ομάδες, βραδιές χορού, μια ώρα διάβασμα ενός καλού βιβλίου και άλλα πολλά θα ξεκουράσουν λίγο την σκέψη μας και θα μας δώσουν αισιοδοξία.

Τέλος θέλω να πω οτι υποχρεώσεις που μένουν για το Σαββατοκύριακο είναι συνήθως πολλές. Αλλά και εδώ θα πρέπει να μπει ένα μέτρο. Ας οριοθετήσουμε το πόσο θα ασχοληθούμε με τα “πρέπει” και ας δώσουμε σημασία στην ανάγκη μας για ξεκούραση. Οι δουλειές ποτέ δεν τελειώνουν. Οι δυνάμεις μας όμως κάποια στιγμή...ΝΑΙ! Για αυτό ας βάλουμε τα δυνατά μας και ας φτιάξουμε ένα όμορφο σχέδιο για το Σαββατοκύριακο μας. Το δικαιούμαστε!

Eλίνα Γιαχαλή

No comments:

Post a Comment