1/06/2012

Καλή Χρονιά με μια ερώτηση για αρχή. Τις εξής δυο:


Καλή Χρονιά σε όλους μας,

Ας ξεκινήσουμε με μια ερώτηση για εισαγωγή...

Ή μάλλον με δύο, και ας διαλέξεις αυτή που σε αντιπροσωπεύει καλύτερα.

Την πρόοδο σου στην ζωή της μετράς σύμφωνα με την απόσταση που διένυσες από εκεί που ξεκίνησες?

'Η με την απόσταση που σου μένει για να φτάσεις εκεί που λαχταρά η ψυχή σου?

Χμ... tough one ehh?

Στην πρώτη  η απάντηση έρχεται αβίαστα στο μυαλό, μιας και έχουμε καθαρή εικόνα για το από που ερχόμαστε. Συχνά δε, μπορεί να σταματάμε και να μας δίνουμε και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη για Μπράβο, μιας και βλέποντας τον δρόμο που εχουμε διανύσει αισθανόμαστε μια επιτυχία βρε αδερφέ.

Και πολύ καλά κάνουμε. Κοίτα πόσο δρόμο κάναμε. Πόσες δυσκολίες περάσαμε. Πόσο τα έχουμε καταφέρει.

...Χμμ... άλλη ερώτηση...

Τα μάτια προς τα που κοιτούν όταν σκεφτόμαστε έτσι?

Πολύ σωστά!  Προς τα πίσω. Και η πλάτη είναι ωραιότατα γυρισμένη προς το μέλλον μας. Πιο μακριά από εκεί που ξεκινήσαμε να είναι και ότι είναι...(?)

Ή μήπως όχι? Μπράβο μας μέχρι εδώ αλλά μήπως δεν μας αρκεί? Μήπως χρειαζόμαστε κάτι ακόμα για να είμαστε καλά? (Απλή λέξη αλλά το 'καλά' για τον καθένα διαφέρει και έτσι το δανείζομαι για αυτή την πρόταση.)
Ίσως για φέτος η ματιά μας θα πρέπει να στραφεί σε άλλη κατεύθυνση. Να μας εξασφαλίσει οτι τα βήματα μας μας πάνε πιο κοντά στον προορισμό μας....

....και ακόμα πιο σημαντικά: Να ορίσουμε τον προορισμό μας.

Καλή Χρονιά σε όλους μας και καλή διαδρομή, με την ματιά στραμένη μπροστά!

Ελίνα Γιαχαλή

Aυτό το άρθρο γράφτηκε 6 Ιανουαρίου 2012. Ξαναδημοσιεύτηκε 12 Ιανουαρίου 2024. Πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο να γνωρίζεις ότι εκείνος που επιμένει...Νικά! 

1 comment:

  1. Ναι θα κοιτάμε το μελλόν που θέλουμε να πάμε αλλά να κοιτάμε να είμαστε ευτυχισμένοι κάθε στιγμή. Γιατί η ζωή είναι ένα σύνολο στιγμών. Για μένα ο προορισμός μας είναι εκεί που είναι η καρδιά μας. Ναι τώρα θέλω να πω " που έφτασα ,γιατί έφτασα,πως έφτασα¨ και τώρα θα πω "Γιατί θα φτάσω, πως θα φτάσω , που θα φτάσω"

    ReplyDelete